Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ndeki eğitim hakkında bana biraz genel bilgi verebilir misiniz?
Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'nde dersler İngilizce olarak işlenmektedir. Fakülte'mize kabul edilen öğrenciler ilk olarak Üniversite'mizin İngilizce Dil Yeterliliği Sınavı'nı geçmek veya taban puanına denk gelen herhangi bir uluslararası geçerli İngilizce dil sınavı (TOEFL vb.) belgesi sunmak zorundadırlar. Bu kriterleri sağlamayan öğrenciler bir yıl süreyle İngilizce Hazırlık Okulu'na devam ederler.
Tıp eğitiminin ilk üç yılı Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (Gazimağusa, Kıbrıs) verilirken sonraki üç yılı Marmara Üniversitesi'nde (İstanbul, Türkiye) verilecektir.
Tıp eğitimi programımız şu şekildedir:
Faz I — 1'inci yıldan 3'üncü yıla dek Temel ve Klinik Bilimler
Eğitim, bütünleşik bir müfredat üzerine kuruludur. Bu müfredatta insan vücudundaki sistemler, ders kurulları içerisinde hücre gibi en basit birimlerden başlayarak daha karmaşık yapılara kadar (patolojileri de kapsayacak şekilde) tarif edilir. Faz I'de birden fazla ders kurulu bir araya gelerek belli bir yılın bütün müfredatını oluşturur. Ders kurulları dışında Klinikçi Becerilerine Giriş (Introduction to Clinician Skills, ICS), interaktif modüller (Problem-Based Learning, PBL), Tıbbi İngilizce ve seçmeli dersler gibi diğer gerekli dersler de mevcuttur. Faz I müfredatı 5'i 1'inci yılda, 6'sı 2'nci yılda ve 6'sı da 3'üncü yılda olmak üzere toplam 17 ders kurulunu içerir.
Başvuru için hangi belgelere ihtiyacım var?
- Lise diploması
- GCE/GCSE/ICGSE/TAWJIHI/WAEC/NECO/ABITURIYENT/SAT sertifikaları (varsa)
- Transkript veya not dökümü
- Fotoğraf (3.5 × 4.5 cm)
- Pasaport kimlik sayfası fotokopisi
Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ne nasıl başvurabilirim?
Konaklama ve burs olanakları konusunda nereden bilgi edinebilirim?
Burslarla ilgili soru ve başvurularınız için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız:
http://grad.emu.edu.tr/en/admission/registration
Aynı zamanda aşağıda verilen telefon numaralarını da arayabilirsiniz:;
Tıp Fakültesi, öğrenci işleri sorumlusu, ofis numarası +90 392 630 3820
Tıp Fakültesi Dekan Sekreterliği ofis +90 392 630 1570
DAÜ Öğrenci İşleri ofis numarası +90 392 630 1217
Daha detaylı bilgi için ... adresini ziyaret ediniz
Öğrenci İşleri Posta Adresi : Doğu Akdeniz Üniversitesi, Öğrenci İşleri Ofisi, Mağusa, T.R.North Cyprus via Mersin 10, Turkey
Konaklama olanakları ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için ... adresini ziyaret edebilirsiniz
http://dormitories.emu.edu.tr
http://mevzuat.emu.edu.tr/5-1-2-Rules-Scholarship_regulations.htm
Neden eğitimin ilk üç yılı DAÜ'de verilirken geri kalan üç yılı Marmara Üniversitesi'nde verilecek?
7‒10 milyonluk nüfusuyla İstanbul, öğrencilerimize çok çeşitli hasta ve vaka görme şansı sağlayan kalabalık bir şehirdir. Buna ek olarak Marmara Üniversitesi ile yürütülen bütünleşik tıp programı sayesinde Dünya Sağlık Örgütü'nün (World Healt Organization, WHO) akreditasyon kriterlerini de sağlamaktayız. Bu kriterlerin 300‒450 binlik nüfusuyla Kuzey Kıbrıs'ta sağlanması mümkün değildir.
Bütünleşik sistem ne demektir?
Bütünleşik ya da entegre sistem öğrenim saatleri ve ders başlıkları arasındaki eşgüdüme dayalı olarak yürütülen bir sistemdir. Bu sistem 1'inci, 2'nci ve 3'üncü senelerdeki dersleri (kurulları) ve pratikleri (PBL, ICS) içerir. 1'inci, 2'nci ve 3'üncü senenin her biri tam bir akademik yıldan oluşur ve her kurul bir ders olarak kabul edilir. 4'üncü, 5'inci ve 6'ıncı senelerde ise her eğitim bir derse karşılık gelir.
. DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ne nasıl geçiş yapabilirim?
"Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyinde yapılan transferler için yönetmelikler" uyarınca transferler mümkündür. Öğrencinin uygunluk durumuna bağlı olarak transfer kararları Fakülte Yönetim Kurulu tarafından alınır.
. Sınıfların kapasitesi hakkında bilgi verir misiniz?
Sınıf kapasiteleri tüm öğrencilerimizin öğrenmelerini desteklemek için yeterlidir. Öğrenciler ortak dersler almaktadırlar. Bunun yanında laboratuar (Uygulama) derslikleri de mevcuttur.
Yeni kayıtlı öğrenciler için ücretler nelerdir?
Neden tıp fakültemizi seçmelisiniz?
Fakültemiz, tüm kaynak ve fırsatlarını öğrencilerine sunmaktadır. Ayrıca "OSCI - nesnel yapılandırılmış klinik muayene" kriterlerine göre mimari olarak yapılandırılmış bir yapısı vardır. Öğrencilerimiz iyi tasarlanmış ve tam donanımlı fakültemizde tüm eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmekte ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde klinik eğitimlerine devam etmeye hazır duruma gelmektedirler. Öğrencilerimizin DAÜ'de eğitim görmüş olma konusunda kendilerini ayrıcalıklı hissedecekleri açıktır.
Ne zaman kayıt olabiliriz?
a. Mevcut öğrencilerimiz (1. sınıftan 2. veya 2. sınıftan 3. sınıfa kadar) kayıt süreleri derslerin ilk haftasındadır.
b. Gelen öğrenciler için (yeni kayıt olacak öğrenciler), akademik takvime göre, Eylül ayı boyunca belirli günlerde kayıt yapılabilir. Kayıt tarihleriyle ilgili duyurular www.emu.edu.tr adresinde yayınlanmaktadır.
DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesinde okumak istiyorum ancak kayıt tarihini kaçırdım ve kayıt olamadım. Seçeneklerim nelerdir?
Kayıtlı öğrencilerin kontenjanları doluysa, bir sonraki yıla kadar beklemeniz gerekecektir. Boş yer varsa, ek kontenjan ile başvurabilirsiniz.
Ek kontenjan ne zaman açıklanmaktadır?
Her yıl ön kayıt işleminin tamamlanmasının ardından ek kontenjan, ÖSYM'nin (öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi) karar verdiği tarihte ilan edilir. Ek kontenjan Eylül ayının ilk haftasında "genellikle" açıklanır. Ek kontenjan ilan edildikten sonra http://www.osym.gov.tr ve http://www.emu.edu.tr adreslerinde yayınlanmaktadır