Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Doc.Dr.Emre Hamurtekin

Geleceğin Hekim Adayları,

Eğitim-Öğretim faaliyetlerine en üst düzey bilgi ile donatılmış çağdaş hekimler ve bilim insanları yetiştirmek ilkesiyle 2012-2013 Akademik Yılında başlamış olan Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, güçlü kadrosu ve fiziki altyapısı ile bu yıl da sizleri kucaklamaktan mutluluk duymaktadır. Bu süreç boyunca fakültemiz, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, öğrenci odaklı eğitimi ilke edinmiştir. Ayrıca bilimin yolunda yürüyen, bilgi - becerisi yüksek,aynı zamanda etik ilkeleri de en üst düzeyde tutan çok yönlü, araştırmacı hekimler yetiştiren, bölgesinde lider ve dünyada tanınırlığı çok yüksek, tercih edilen bir tıp fakültesi olmuştur. Bu vizyonla her sene daha da güçlenen fakültemiz, her akademik yıla aynı heyecan ve motivasyonla başlamaktadır.

DAÜ'de dinamik ve tecrübeli öğretim üyelerimiz son teknolojiyle donatılmış multidisipliner laboratuvarlarda, küçük dersliklerde veya kalabalık amfilerde yüksek kalite eğitim vermektedir. Yakın zamanda kendi Fakülte'mizi Nükleer Tıp, Biyokimya, Halk Sağlığı, Biyoistatistik ve Mikrobiyoloji alanlarında uzmanlarla zenginleştirmiş bulunmaktayız. Öğrenci merkezli bir yaklaşıma dayanan eğitim programımız hasta–doktor ilişkileri, iletişim becerileri ve ileri teknolojilerin tıp uygulamaları eğitimlerinin bir bütünlemesidir.

Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ni tercih ettiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum.

Bugün burada akademik yaşamına Güz 2012'de başlamış olan Fakülte'mizin 4'üncü Akademik Yılı'nın açılış töreninde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Klinik öncesi temel bilimler eğitimini içeren ilk üç yıllık faz I'i başarıyla tamamladık ve ilk mezunlarımızı klinik eğitimlerine devam etmeleri için geçtiğimiz yaz İstanbul'a, Marmara Üniversitesi'ne gönderdik. Bu süreçte pek çok zorlukla karşılaşsak da bu zorlukları Fakülte olarak büyümek adına fırsata çevirmesini bildik. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile süregelen işbirliğimiz artık daha sağlam ve müfredatımız tamamen paraleldir. Öğrencilerimizin eğitimi tam bir işbirliği içerisinde devam etmektedir. Eğitim dili İngilizce olup, yabancı öğrencilerimize tıp eğitimlerinin ilk üç yılında Türk Dili dersleri verilmektedir.

Fakültemizde eğitim-öğretim dilimiz İngilizce'dir. İngilizce hazırlık sınıfı dışında altı yıllık tıp eğitimimiz, İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Uluslararası Ortak Tıp Programı olarak faaliyet göstermektedir. Mezunlarımıza tıp eğitimlerini tamamladıklarında YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) tarafından onaylı ortak programın ortak diploması verilmektedir. İngilizce hazırlık ve klinik öncesi üç yıllık eğitim programımız, Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'nde yürütülmekte, son üç yıllık klinik eğitim dönemimiz ise Türkiye'de İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlanmaktadır. Her biri alanında söz sahibi seçkin öğretim üyelerimizden oluşan kadromuz Doğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültemiz bünyesinde Ulusal Çekirdek Tıp Eğitim Programına uyumlu bir şekilde, son teknoloji ile donatılmış labaratuarlarda geleceğin hekimlerine çağdaş tıp eğitimi sunmaktadır.

Uluslararası Ortak Tıp Programımız, World Federation of Medical Education (Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu) ve Foundation for Advancement of International Medical Education and Research (Uluslararası Tıp Eğitimi Geliştirme ve Araştırma Vakfı) tarafından tanınmış olup WDOMS-World Directory of Medical Schools (Dünya Tıp Okulları Rehberi)'ne dahil edilmiştir. Bunun yanında fakültemiz, ECFMG (Educational Commission for Foreign Medical Gradutes) sertifikasına da sahiptir. Bu sayede mezun öğrencilerimizin, Amerika Birleşik Devletleri'nde Tıp Doktoru lisansı (USMLE) sınavlarına başvuru hakkı kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde ihtisas yapabilme ve hekimlik mesleklerini orada sürdürebilme imkanı bulmaktadır.

Öğrencilerimizi eğitimleri sırasında, temel tıp bilimleri ile klinik bilimlerin entegre edildiği bir yöntemle en güncel bilgilerle donatmanın yanında, hasta-hekim iletişim kabiliyetleri yüksek, etik sorumluluklarının bilincinde, sorgulayan ve bilimsel araştırma faaliyetlerini de birlikte götürmeleri gerektiğinin bilincinde olan bireyler şeklinde yetiştirmekteyiz. Bu temel amaç doğrultusunda, eğitim programımız fakültemizde probleme dayalı öğretim yöntemlerinin kullanıldığı modülleri içeren vaka tartışmaları ve bunun yanında deneyimli danışman akademisyenlerin liderliğinde her sene gruplar halinde bilimsel araştırma projelerinin yürütüldüğü (Introduction to Clinical Skills-Research) bir ortamda faaliyet göstermektedir. Yapılan bilimsel çalışmalar Marmara Üniversitesi Öğrenci Kongresi (MASCO) ve Doğu Akdeniz Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi (DAUTOK)'nde başarıyla sunulmakta ve değer görülen çalışmalar uluslararası bilimsel hakemli dergilerde yayınlanmaktadır. Böylece çok yönlü bir şekilde yetişen mezunlarımız, pratisyen hekimlik ve ihtisas sonrası uzman hekim olarak ve lisans üstü eğitimlerini tamamlayarak akademisyen kimliği ile de toplum sağlığına hizmet edeceklerdir.

Mezuniyetleri sonrası, birer hekim ve aynı zamanda bilim insanı olarak topluma büyük katkılar sağlayacak olan siz değerli hekim adaylarımıza, Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ni seçtiğiniz için çok teşekkür ederim.

Doç. Dr. Emre HAMURTEKİN