DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Misyon
Evrensel ölçekte bilgi üreten, toplumun gereksinimleri doğrultusunda bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek amacını taşıyan, gelişmeleri izleyerek kendini sürekli geliştiren, evrensel nitelikte ileri tıp teknolojilerine hakim, toplumun sağlık sorunlarına çözüm getirebilen, ekip çalışmasına yatkın, profesyonellik değerleri taşıyan, liderlik nitelikleri kazanmış ve iyi iletişim kuran hekimler yetiştirmektir.
DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Vizyon
İleri düzeyde öğrenci odaklı eğitim ve araştırma olanaklarına sahip, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, bölgesinde ve dünyada tanınan, önde gelen ve tercih edilen tıp fakültesi olmaktır.
UOTP Amaç ve Hedefler:
Eğitim Amaçları:
Sorgulayan, kanıta dayalı tıp uygulamalarını temel alan, bilimdeki gelişmeleri yakından izleyerek evrensel bilgi üretimine katkıda bulunan, etik yönde bilinçli ve etik ilkelere bağlı, analitik düşünme yeteneği yüksek, teknolojiyi bilgiye çevirmeyi başarabilen, hastalıkları doğru tedavi edebilmenin yanı sıra toplum sağlığını yönetebilen iyi hekimler yetiştirebilmektir. Programımızdaki öğrencilerin farklı etnik kökenleri olması nedeniyle öğrencilerimizin küresel ve yerel sağlık sorunlarının farkında olması, mezun olduktan sonra çalışacakları coğrafyalarda toplumun fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden koruyucu sağlığının önemini kavramaları ve çözüm arayışlarının farkındalıkları öncelikli amaçlarımızdandır. Geniş çerçevede ise UOTP'nin iki referans eğitim merkezi tarafından yürütülen referans tıp programı olmasıdır.
Eğitim Hedefleri:
- Hekimden beklenen temel rolleri (Önce zarar verme ilkesini savunan hekim, sağlık savunucusu, bilim insanı, acil ve elektif şartlarda etkin, iyi iletişim kurabilen, ekip üyesi, lider ve yönetici) ve ilgili yeterlilikleri (iletişim, araştırma, klinik becerileri, klinik vakalara bütüncül yaklaşımın farkındalığı, neden-sonuç ilişkisi kurabilme) sağlayacak bir eğitim programının yürütülmesi.
- Eğitim programımızın ve mezunlarımızın yetkinlik ve yeterliliklerini Ulusal Çekirdek Eğitim programı doğrultusunda ve toplumun öncelikli sağlık sorunlarını gözetecek şekilde düzenlenmiş olması.
Öğretim üyelerinin eğitici niteliklerinin geliştirilmesi, eğitim programı ve eğitim yöntemleri hakkında güncelliklerinin sağlanması. - Çağdaş ve etkin eğitim, öğretim, ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin benimsenmesi.
- Öğrencilere yurt dışı ve yurt içinde bulunan hastane ve akademik organlarda, EU, WHO gibi uluslararası kurumlar aracılığıyla internship ve ilgili üniversitelerle yapılan değişim programlarına da katılma fırsatı sağlayacak imkanların artırılması ve hazır bulundurulması.
- Mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim programlarının ulusal ve uluslararası düzeyde akreditasyonu.
Araştırma Amaçları:
Evrensel ölçekte bilgi üreterek bilim ve tıp dünyasına katkıda bulunmak
Araştırma Hedefleri:
- Yapılan araştırmaların ve bilimsel çalışmaların sayı ve kalitesini arttırmak, ürün ve patente yönelik çalışmaların tamamlanması amacıyla yurtiçi ve yurtdışı başarılı üniversiteler/kuruluşlar ile araştırma işbirliğinde bulunmak.
- Güçlü öğretim üyesi kadrosu potansiyelinin en iyi şekilde kullanılmasını ve yapılan araştırmalarda öğrencilerin aktif olarak çalışmasını sağlamak.
- Araştırmaların yürütülmesi ve multidisipliner araştırmaların planlanması sürecini kolaylaştırmak için araştırma merkezleri kuruluşuna ve işletilmesine katkı sağlamak.
- Toplumsal sağlığı korumaya yönelik epidemiyolojik araştırmalara öncelik vermek.
- Yeni projelerin oluşturulabilmesi ve desteklenmesi için gerekli eğitim olanaklarının sağlanması.
- Araştırmaların, etkinliği ve saygınlığı yüksek toplantılarda sunulması, nitelikli dergilerde yayınlanmasının desteklenmesi.
- Yüksek lisans ve doktora programlarının nitelik ne niceliklerinin arttırılarak, kurum misyon ve vizyonunu destekler hale getirilmesi.
Hizmet Amaçları:
Toplum gereksinimlerinin bilincinde ve duyarlı olarak, tıbbın tüm alanlarında etkin, güvenilir, multidisipliner bir yaklaşım ile, hızlı ve kaliteli hizmet sunumunun verilebiliyor olması.
Hizmet Hedefleri:
- Hasta güvenliğini önceleyen, tüm uygulamaların etik kurallar çerçevesinde sürdürüldüğü yaklaşımların benimsenmesi.
- Epidemiyolojik çalışma sonuçları doğrultusunda önlemlerin alınması için gerekli merciler ile iletişim kurmak ve takibini sağlamak.
- Sağlık Bakanlıkları ile işbirliklerinin daha verimli hale getirilmesi, ve sağlık kurumlarına danışmanlık hizmetleri vermek.
- Uygulamalı tıp eğitimi ile sağlık hizmeti sunumu ve araştırma faaliyetlerinin koordine bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli önlemlerin alınması.