Skip Navigation LinksICS

Klinik Becerilerine Giriş

   ICS Eğitim Rehberleri Ve Kitapları

Hastalarda uygulanan temel tıp becerileri, bu dersler aracılığıyla öğrencilere tanıtılmaktadır. Klinik Becerilere Giriş, hem teorik hem de pratik derslerden oluşmakta olup, öğrenciler modeller, temsili hastalar ve teknolojik ekipmanlarla eğitim almaktadırlar. KBG, kendi içerisinde üç öğeden oluşmaktadır.

İlk öğe, araştırma aktiviteleridir. Öğrenciler, kendi araştırmalarını hazırlayarak Marmara Üniversitesi Öğrenci Kongresi ve diğer birçok uluslararası kongrede sunma şansına sahiptirler.

İkinci öğe, iletişim becerilerinden oluşmaktadır. Mezun olduktan sonra öğrencilerimizin hasta ve aileleriyle en iyi şekilde iletişim kurabilmelerini hedefliyoruz. Bu nedenle öğrenciler, etik kurallar, hasta hakları ve hastalara karşı beden dili gibi tüm iletişim becerilerini öğrenmek durumundadırlar.

Son ve üçüncü öğede ise, her öğrenci temel tıp pratiğini bire bir tecrübe ederek öğrenme fırsatına sahiptir. Bu öğe, doğru sterilizasyon tekniklerinden başlayarak kan alma, kan basıncı ölçme, dikiş atma, ilk yardım ve benzeri temel tıbbi becerileri öğrenme ile devam etmektedir.

Ayrıca, program kapsamında öğrencilerin hem bireysel hem de takım çalışması becerilerini geliştirmelerine büyük önem verilmektedir. Öğrenciler, çeşitli grup projeleri ve iş birliği gerektiren aktiviteler aracılığıyla takım çalışmasının önemini kavrar ve bu sayede liderlik becerilerini de geliştirirler. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin liderlik yapma, karar alma ve sorumluluk üstlenme konularında deneyim kazanmalarını sağlar.

Bu üç öğe, KBG kapsamında birlikte öğretilmekte ve böylece öğrencilerin profesyonel gelişim, iletişim becerileri, tıbbi araştırma ve liderlik yeteneklerinin önemini tamamen kavramaları sağlanmaktadır.


 

 


DAÜ Web Siteleri