DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Tıp Bayramı’nı Kutladı

Yayınlanma Tarihi: 16 Mart 2018, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, DAÜ’lü genç hekim adayları beyaz önlük giyerek mesleğe ilk adımlarını attı. 14 Mart 2018 Çarşamba günü, saat 09:30’da, DAÜ Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Büstü’ne DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, akademik personel ve öğrenciler tarafından çelenk sunulmasının ardından, saat 14:00’te Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Beyaz Önlük Giydirme ile Yüksek Şeref – Şeref Sertifika Töreni gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Tanıtım Filmi’nin gösterimi ve DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Öğretim Üyeleri Makka Rothery ve Dilşad Asadova tarafından müzik dinletisi ile devam etti.

Nahide Gökçora

“Yaşam Boyu Öğrenci Olacaksınız”

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri adına 1. Sınıf öğrencileri Salih Çanlar ile Fadilah Ahmed birer konuşma yaptı. DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, öğrencilerine seslenerek, hekimlik mesleğinin tıp fakültesine adım atar atmaz başladığını ifade etti. Beyaz önlük giymenin hayali bir anlaşmaya imza atmak anlamına geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Gökçora, “Bu anlaşmada insanların acılarını dindirmek için elinden geleni yapma, sağlık alanındaki hızlı bilimsel ilerlemeleri izleyebilmek için yaşam boyu öğrenci olma ve hastaları tedavi etmek yerine hastalanmamanın daha önemli olduğunun bilincine vararak insanların sağlığını bozan etkenleri ortadan kaldırmaya çalışma sözü vardır” diye konuştu. Prof. Dr. Gökçora, “Bu beyaz önlük size başkalarının saygısını görmek, minnet ve şükranlarını duymak olanağını verecektir. İnsanların yaşamını kurtarabilmenin, sizden yardım isteyenlere bu yardımı yapabilmenin sevincini verecektir. Bazen maskeli bir çocuğun gözlerinde, bazen yaşlı bir ninenin dilinde, bazen de yeni doğan bir bebeğin ilk çığlığında duyumsadığınız teşekkürün tarifi imkansız tadını duyuracaktır” dedi.

Hüseyin Özkaramanlı

“Dünyada En Üst Sıralara Ulaşacağız”

DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı da tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nin henüz altı yıl önce kurulan genç bir fakülte olduğunu ve bu kısa süre içerisinde çok büyük başarılara imza attığını vurguladı. Prof. Dr. Özkaramanlı, tıp programının bu eğitim yılıyla birlikte Dünya Tıp Okulları Rehberi Veri Tabanı’nda listelendiğini ve DAÜ’lü tıp öğrencilerinin ECFMG sertifikasyonu ile USMLE sınavlarına başvurma ve Amerika Birleşik Devletleri’nde uzmanlık yapma hakkına sahip olduğunun altını çizdi. Bu yıl ilk mezunlarını verecek olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Özkaramanlı, dünyada yüksek rekabetin olduğu tıp eğitimi alanında DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni en üst sıralara taşıyacaklarına dikkat çekti.

Hekimliğe İlk Adım

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen Beyaz Önlük Giydirme Töreni ile tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giyerek hekim olma yolundaki ilk adımlarını atmış oldular. Söz konusu etkinlik, “Hepimiz İçin Kalp” (Hearts for All) yardım kuruluşunun ve Kalangos Vakfı’nın kurucusu, dünyaca ünlü kalp ve damar cerrahı Ordinaryüs Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos’un gerçekleştirdiği “Kalp Cerrahisinde Yenilikler” konulu sunum ve ardından, 2017-2018 Akademik Yılı öğrencilerine yüksek şeref ve şeref belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti. Etkinlik, fakülte mezunlarının verdikleri mesajların sonrasında, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencisi Seba Beter’in gerçekleştirdiği gitar performansı ve ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.