DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğrencilerine Yemek Düzenledi

Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniveritesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, eğitimlerinin ilk üç yılı olan temel tıp fazını tamamlayan öğrencilerinin onuruna Marmara Üniversitesi'ne gitmeden önce yemek düzenledi. 2012-2013 Akademik Yılı'nda eğitim hayatına başlayan Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi ile Marmara Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre öğrenciler eğitimlerinin ilk üç yılını DAÜ'de tamamladıktan sonra klinik Tıp Bilimleri ile internlük eğitimini içeren son üç yılını Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde tamamlayacaklar.

Gerçekleştirilen söz konusu yemeğe DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Yönetsel ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Özer, Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora ile fakülte öğretim üyeleri katıldı.

Prof. Dr. Gökçora, 2018 mezunlarını klinik eğitimleri için Marmara Üniversitesi'ne göndermekten duyduğu memnuniyet ve gururu dile getirerek ilk olmanın cesaret ve emek gerektirdiğini aktardı. İlk üç yılda temel tıp eğitimini tamamlayan öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Gökçora öğrencilerin DAÜ'nün birer temsilcisi olduğunu belirtti. Toplamda 28 öğrencinin başarılı olanlarının Ağustos ayı sonunda Marmara Üniversitesi'ne gideceğini belirten Prof. Dr. Gökçora öğrencilere bol şans dileklerinde bulundu.

Prof. Dr. Pulhan gerçekleştirdiği konuşmasında paylaşılan anın çok özel ve önemli oduğunu dile getirerek her bir öğrencinin DAÜ'yü temsil ettiğine değindi. Öğrencilerin başarısının DAÜ'nün gururu olacağına değinen Prof. Dr. Pulhan geleceğin hekimlerine bol şanslar diledi. Prof. Dr. Özer ise gerçekleştirdiği konuşmasında iki ayrı kurumun felsefesiyle yetişecek olan öğrencilerin şanslı olduğunu belirterek mesleğini seven herkesin başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi. Öğrencilere yemek sırasında Rektörlük adına Prof. Dr. Pulhan tarafından doktorluk mesleğinin vazgecilmez parçası olan DAÜ amblemli steteskop hediye edildi.

Başarı Sertifikası Verildi

Şeref ve Yüksek şeref derecesi ile ilk üç yılı tamamlayan öğrencilere başarı sertifikaları gerçekleştirilen yemek sırasında takdim edildi. Prof. Dr. Katırcıoğlu başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ederek Marmara Üniversitesi'nde alacakları klinik eğitiminde öğrencilere başarılar diledi.

Çisem ÇAĞDAŞER

DAÜ'de aldığım eğitimden çok memnunum. Kesinlikle iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. DAÜ'de biz bir aile olduk. DAÜ'den gideceğimiz için hem heyecanlıyım hem de üzülüyorum. Biz herzaman DAÜ'nün bir parçası olacağız.

Barış SARI

DAÜ'lü olmaktan son derece memnunum. İlk olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. DAÜ'den ve fakültemizden çok memnunum. Biz kendimizi herzaman bir DAÜ'lü hissedeceğiz.