17 EKİM 2019 MEME KANSERİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Yayınlanma Tarihi: 4 Kasım 2019, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nahide Gökçora ve Yard. Doç. Dr. Bülent Sezgin Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği'ne katıldı. 17 Ekim 2019 tarihinde Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Talasemia Merkezi ve Konferans salonunda gerçekleşen etkinlik sağlık bakanı Dr. Ali Pilli'nin açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Nahide Gökçora 'Meme Kanserinde Farkındalık' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Kadınlarda sık rastlanan bir kanser türü olan meme kanserinin belirti ve risk faktörlerine değinen Prof. Gökçora, meme kanserinde doğru bilinen yanlışlar hakkında katılımcıları bilgilendirirken, erken teşhisin kanser hastalığının tanı ve tedavisindeki önemine de değindi.

Prof. Dr. Nahide Gökçora'nın konuşmasının ardından, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Bülent Sezgin, 'Meme Kanserinde Kendi Kendine Muayene Yöntemi' hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Meme kanserinin erken tanısında, kendi kendine muayenenin çok değerli olduğuna vurgu yapan Dr. Sezgin, kendi kendine ve düzenli bir şekilde meme muayenesi yapılmasının kadınlarda erken teşhise olanak sağladığını vurguladı.