Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Ulusal Tıp Kongresi (UTEK 2018)

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2018, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora 9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde düzenlenen Ulusal Tıp Kongresi (UTEK 2018) ve Tıp Dekanlar Konsey Toplantısı 'na katıldı.

Program kapsamında; tıp eğitimi akreditasyon ve program değerlendirme, tıpta uzmanlık sınavı (TUS), ingilizce tıp eğitimi ve tıpta master ve doktora (phD) eğitimi konuları tartışıldı.

Halk sağlığı, epidemiyoloji, sağlık sistemi yönetimi, sağlık çalışanlarının eğitimi konularında uzmanlığı bulunan ve 1972-2001 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü  (WHO) başkanlığını yürüten Dr. Charles Boelen '' The future of medical schools: becoming socially accountable'' konulu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Nahide Gökçora, 2018-2019 Eğitim Yılı açılış konuşmasını yapmak üzere Dr. Charles Boelen 'i Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesine Davet etti.