Kızılay Haftası- Kan Bağışı Etkinliği

Yayınlanma Tarihi: 14 Kasım 2019, Perşembe

Kızılay Haftası'nın son günü olan 4 Kasım Pazartesi günü, fakültemiz kulüplerinden Tıp Öğrenci Birliği (EMUMSA), Kuzey Kıbrıs'ın kan ihtiyacının karşılanmasına destek olmak ve kan bağışının önemine yönelik bilinç oluşturmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay'ı ile ortak kan bağışı etkinliği düzenledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikte, Halk Sağlığı Direktörü Yasemin BALCI, Yönetim Kurulu Başkanı Özgün GÜNAY ve Genel Başkan Yardımcısı Kağan Ali KOLSARICI önderliğinde; fakülte öğrencilerimiz, Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrenci Birliği (MSANC) yönetimi ve Girne Üniversitesi Tıp Öğrenci Birliği (KUMSA)'nin katılımlarıyla kan bağışı yapıldı. Kan vermeye uygun öğrencilerimizin yanısıra, fakülte çalışanlarımız ve öğretim görevlilerimiz de kan bağışında bulunarak etkinliğe destek verdi.

"Her damla hayat kurtarır" sloganıyla harekete geçilen etkinlikte, Kuzey Kıbrıs genelinde her yıl binlerce insanın, bir kaza ya da hastalık sonucu kan bulamadığı için hayatını kaybettiğine dikkat çekilirken, donör sayısının artırılması gerektiğine ve kan bağışının önemine de vurgu yapıldı. Bu etkinlik vesilesiyle 29 Ekim- 4 Kasım Türk Kızılay'ı Haftası kutlanmış oldu.