2019 Pre-Med Yaz Okulu başarıyla tamamlandı

Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2019, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'nin tıp öğrenimi öncesi akademik keşif ve akademik anlamaya yönelik olarak düzenlediği 2019 pre-med yaz okulu başarıyla tamamlandı.

Bu yıl birincisi düzenlenen pre-med yaz okulu lise öğrencilerinin katılımı ile 1-12 Temmuz tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Temel bilimler alanında çeşitli kurs ve uygulamaların yapıldığı tıp öncesi eğitim programı çerçevesinde düzenlenen yaz okulu, öğrencilerin ilgi ve beğenisi ile tamamlandı.

Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının görev aldığı yaz okulunda; acil tıp, anatomi, biyokimya, fizyoloji ve farmakoloji, histoloji, mikrobiyoloji, tıbbi araştırma teknikleri ve kimya alanlarında çeşitli kurs ve laboratuvar uygulamaları yapıldı.

Atölye ve laboratuvar çalışmaları kapsamında, alanında uzman öğretim üyeleri öğrenciler ile birlikte mikrobiyoloji laboratuvar teknikleri, klinik biyokimya, biyokimya ve moleküler biyoloji laboratuvar teknikleri, biyoistatistiğin temelleri, yeni ilaç tasarımı, insan vücudunun modele dayalı gösterisi, heimlich manevrası, kan basıncı ölçümü, iletişim becerileri ve CPR (Kardiyopulmoner resüsitasyon) uygulamalarını gerçekleştirdi.

Birincisi başarı ile tamamlanmış olan pre-med yaz okulunun önümüzdeki yıllarda devamının yapılacağını, ilgi duyan lise öğrencilerinin yaz okulu ile ilgili duyuruları Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi web sitelerinden takip edebileceğini bildirmek isteriz.

Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi