18. Ulusal Marmara Üniversitesi Tıp Öğrenci Kongresi

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2018, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri 2017-2018 akademik yılında danışmanları eşliğinde gerçekleştirdikleri araştırma çalışmalarını sunmak üzere 11-13 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 18. Ulusal Marmara Üniversitesi Tıp Öğrenci Kongresi'nde DAÜ'yü temsil ettiler.

Kongrede, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Moomen Ashraf Hassan'ın sunduğu, Yrd. Doç. Dr. N. İlke Akçay'ın danışmanlığında gerçekleştirilen Nargile kullanımının üniversite öğrencileri arasındaki yaygınlığının araştırıldığı 'Nargile Kullanımı: Kuzey Kıbrıs'taki Üniversite Öğrencileri arasındaki Yaygınlık, Farkındalık ve Katkı Gösteren Faktörler üzerine Kesitsel bir Çalışma' isimli araştırma projesi Gözlemsel Sözlü Sunumlar arasında ikincilik ödülünü alırken; DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Ahmed Nazım Canatan'ın sunduğu, Öğr. Gör. Dr. Berfu Çerçi Öngün'ün danışmanlığında gerçekleştirilen üniversite öğrencilerinin Hayvan Deneylerine bakış açısının araştırıldığı 'Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin Hayvan Deneyleri ile ilgili Tutumları üzerine Kesitsel bir Çalışma' isimli araştırma projesi ise Toplum ve Sağlığın Belirleyicileri konulu Poster Sunumları arasında ikincilik ödülünü aldı.

Kongreye DAÜ Rektörlüğünün desteği ile katılan DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri; hem ödül almış olmaktan, hem de Faz 2 eğitimlerini alacak oldukları Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bulunmuş olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.