Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Prof.Dr.Nahide GÖKÇORA

Değerli Öğrenciler,

Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ni tercih ettiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum.

Bugün burada akademik yaşamına Güz 2012'de başlamış olan Fakülte'mizin 4'üncü Akademik Yılı'nın açılış töreninde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Klinik öncesi temel bilimler eğitimini içeren ilk üç yıllık faz I'i başarıyla tamamladık ve ilk mezunlarımızı klinik eğitimlerine devam etmeleri için geçtiğimiz yaz İstanbul'a, Marmara Üniversitesi'ne gönderdik. Bu süreçte pek çok zorlukla karşılaşsak da bu zorlukları Fakülte olarak büyümek adına fırsata çevirmesini bildik. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile süregelen işbirliğimiz artık daha sağlam ve müfredatımız tamamen paraleldir. Öğrencilerimizin eğitimi tam bir işbirliği içerisinde devam etmektedir. Eğitim dili İngilizce olup, yabancı öğrencilerimize tıp eğitimlerinin ilk üç yılında Türk Dili dersleri verilmektedir.

DAÜ'de dinamik ve tecrübeli öğretim üyelerimiz son teknolojiyle donatılmış multidisipliner laboratuvarlarda, küçük dersliklerde veya kalabalık amfilerde yüksek kalite eğitim vermektedir. Yakın zamanda kendi Fakülte'mizi Nükleer Tıp, Biyokimya, Halk Sağlığı, Biyoistatistik ve Mikrobiyoloji alanlarında uzmanlarla zenginleştirmiş bulunmaktayız. Öğrenci merkezli bir yaklaşıma dayanan eğitim programımız hasta–doktor ilişkileri, iletişim becerileri ve ileri teknolojilerin tıp uygulamaları eğitimlerinin bir bütünlemesidir.

Öğrencilerimiz ilk günden itibaren tıp mesleğinin pratik uygulamaları konusunda beceriler kazanmaktadırlar. Öğrencilerimizin hem kişisel hem de mesleki gelişimlerine interaktif modüller ve araştırma projeleriyle destek olmaktayız. Bu sayede öğrencilerimiz çözümsel ve eleştirel düşünme, takım çalışması ve liderlik konularında beceriler geliştirmekte, yöntemleri araştırmakta ve tıptaki sosyal kavramları öğrenmektedirler. Müfredatımız kabaca kanıta dayalı tıp pratiği, araştırma metodolojisi, etik ve insani bilimler, bilişim teknolojisi ve biyoistatistik gibi derslerin yanı sıra simüle edilmiş hasta egzersizleri üzerinden pratik ve iletişim becerilerine dayalı kliniğe hazırlık aşamasından oluşmaktadır. Geleceğin çok yönlü doktorlarını eğitmeye olan bağlılığımızdan ötürüdür ki öğrencilerimize tıpta klasik müzik ve sanat, immunoloji ve fotoğrafçılık gibi en az on beş adet de seçmeli ders sunmaktayız.

DAÜ olarak temel amacımız; ileri araştırma ve bilime, öğrenci merkezciliğe ve modern tıp pratiklerine dayalı çağdaş ve devamlı eğitimi destekleyen dünyaca tanınmış bir tıp fakültesi yaratmaktır. Araştırma mutlak önceliklerimizden biridir ve öğrencilerimiz eğitimlerinin ilk gününden itibaren gruplar halinde ve tecrübeli danışmanların gözetiminde araştırma projeleri yapmak ve bunların sonuçlarını ulusal veya uluslararası öğrenci kongrelerinde (örneğin; Marmara Öğrenci Kongresi, MaSCo) sunmak üzere teşvik edilmektedir.

Bugün dünyanın pek çok yerinden öğrencileri kucaklamaktayız. Bu ülkeler arasında Türkiye, İran, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Kıbrıs ve savaşın hüküm sürdüğü Suriye'yi sayabiliriz. Mültecilerin dramına hepimiz şahit olmuş, hatta kimimiz bunu bizzat yaşamışızdır. Akdeniz'deki uzun yolculukları ölümle sonuçlanan küçük çocukların bedenleri görmek hepimizi derinden yaralamıştır. Geleceğin doktorları olarak omuzlarınızda büyük bir yük taşımaktasınız. Yeryüzündeki insanların acısını sadece göze çarpan mesleki beceriler geliştirerek değil, bu becerilerinizi insana merhamet, özel hayata saygı, ömür boyu bağlılık ve çalışma etiği çerçevesinde uygulamaya dökerek dindirebilirsiniz.

Biz Fakülte olarak öğrencilerimizi tıbbi bilimlerin ötesinde bilgiler edinmeleri konusunda da yüreklendiriyoruz. DAÜ'de öğrencilerimiz zengin bir çok kültürlü çevrenin parçası olma ve buna katkı koyma imkanı bulmakta, bu da onların farklılık ve çeşitlilik konularındaki algı ve saygılarını ilerleterek empati kurma yeteneklerini geliştirmektedir.

Tıp, ömür boyu öğrenmeyi gerektirir. Bizim hedefimiz iyi tıp uygulamalarına yürekten bağlı olan son derece kalifiye ve diğerlerine örnek teşkil eder doktorlar yetiştirmektir. Bizim mezunlarımız halk sağlığı çözümlerinde yol gösterecek, en yüksek etik ve çözümsel standartları sergileyecek ve günlük uygulamalarında en ileri teknolojiyi benimseyeceklerdir. Mezunlarımız, Yükseköğretim Kurulu'nca akredite edilmiş ortak diploma sayesinde hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hem de Türkiye Cumhuriyeti'nde hekimlik yapabileceklerdir.

Bir kez daha hepinize bu kaliteli, sürekli ve güzel yolculuğa hoş geldiniz demek istiyorum. Hepinizle gurur duyuyor ve eğitim hayatınızda hepinize bol şanslar ve başarılar diliyorum.

Saygılarımla

Prof.Dr. Nahide GÖKÇORA