Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Prof.Dr. Nahide GÖKÇORA         Dekan

Değerli Öğrenciler,

Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ni tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum.

Fakültemizde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortak bir Tıp Eğitim programı yürütmekteyiz. Öğrencilerimizin eğitimi iki fakülte arasında tam bir işbirliği içerisinde devam etmektedir. Fakültemizin eğitim dili İngilizce olup, yabancı öğrencilerimize tıp eğitimlerinin ilk üç yılında Türkçe dersleri verilmektedir.

Fakültemizdeki dinamik ve tecrübeli eğitici kadromuz, en gelişmiş multidisipliner laboratuvarlarda, küçük öğrenme odalarında ve amfilerde yüksek kalitede bir eğitim sunmaktadırlar. Öğrencilerimiz ilk günden itibaren hekimlik mesleğinin pratik uygulamaları konusunda beceriler kazanmaktadırlar.

DAÜ'de dinamik ve tecrübeli öğretim üyelerimiz son teknolojiyle donatılmış multidisipliner laboratuvarlarda, küçük dersliklerde veya kalabalık amfilerde yüksek kalite eğitim vermektedir. Yakın zamanda kendi Fakülte'mizi Nükleer Tıp, Biyokimya, Halk Sağlığı, Biyoistatistik ve Mikrobiyoloji alanlarında uzmanlarla zenginleştirmiş bulunmaktayız. Öğrenci merkezli bir yaklaşıma dayanan eğitim programımız hasta–doktor ilişkileri, iletişim becerileri ve ileri teknolojilerin tıp uygulamaları eğitimlerinin bir bütünlemesidir.

Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ni tercih ettiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum.

Bugün burada akademik yaşamına Güz 2012'de başlamış olan Fakülte'mizin 4'üncü Akademik Yılı'nın açılış töreninde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Klinik öncesi temel bilimler eğitimini içeren ilk üç yıllık faz I'i başarıyla tamamladık ve ilk mezunlarımızı klinik eğitimlerine devam etmeleri için geçtiğimiz yaz İstanbul'a, Marmara Üniversitesi'ne gönderdik. Bu süreçte pek çok zorlukla karşılaşsak da bu zorlukları Fakülte olarak büyümek adına fırsata çevirmesini bildik. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile süregelen işbirliğimiz artık daha sağlam ve müfredatımız tamamen paraleldir. Öğrencilerimizin eğitimi tam bir işbirliği içerisinde devam etmektedir. Eğitim dili İngilizce olup, yabancı öğrencilerimize tıp eğitimlerinin ilk üç yılında Türk Dili dersleri verilmektedir.

Probleme Dayalı Öğrenim modülleri ve araştırma projeleri ile öğrencilerimizin hem kişisel hem de mesleki gelişimleri sağlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz çözümsel ve eleştirel düşünme, takım çalışması ve liderlik konularındaki becerilerini geliştirmekte ve tıptaki sosyal kavramları öğrenmektedirler. Müfredatımız temel tıp bilimleri derslerinin yanı sıra, kanıta dayalı tıp pratiği, araştırma metodolojisi, etik ve insani bilimler gibi dersleri içermektedir. Bunun yanı sıra eğitimleri boyunca öğrencilerimiz, simule edilmiş hasta egzersizleri üzerinden kliniğe hazırlık pratiklerini geliştirmektedirler.

Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi olarak temel amacımız; ileri düzeyde araştırma ve bilimi, çağdaş ve devamlı eğitimi benimseyen dünyaca tanınmış bir tıp fakültesi yaratmaktır.

Mezunlarımız Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylı ortak bir diploma almaktadırlar. Programımız Dünya Tıp Fakülteleri Veritabanında (WDOMS) listelenmiş ve öğrencilerimiz ECFMG sertifikasyonu ile USMLE sınavlarına katılabilmektedirler. Bu durum uluslararası Tıp fakülteleri arasındaki haklı yükselişimizi hızlandırmaktadır.

Bugün dünyanın pek çok yerinden gelen öğrencileri kucaklamaktayız. DAÜ'de öğrencilerimiz çok kültürlü bir çevrenin parçası olma ve buna katkı koyma imkanı bulmakta, bu da onların farklılık ve çeşitlilik konularındaki algı ve saygılarını ilerleterek empati kurma yeteneklerini geliştirmektedir.

Tıp, ömür boyu öğrenmeyi gerektirir. Bizim hedefimiz iyi tıp uygulamalarını benimseyen, kaliteleri ile fark yaratan ve örnek teşkil eden hekimler yetiştirmektir. Bizim mezunlarımız sağlık sorunlarında yol gösterecek, en yüksek etik ve çözümsel standartları sergileyecek, günlük uygulamalarında en ileri teknolojiyi benimseyeceklerdir.

Bir kez daha bu kaliteli, sürekli ve güzel yolculuğa hoş geldiniz demek istiyor, hepinizle gurur duyuyor ve eğitim hayatınızda başarılar diliyorum.

Prof.Dr. Nahide GÖKÇORA