Prof.Dr. Vamık D. VOLKAN ile tarihi buluşma

Prof.Dr. Vamık  D. VOLKAN ile tarihi buluşma
Yayınlanma Tarihi: 24 Haziran 2019, Pazartesi

Prof.Dr. Vamık D. VOLKAN ile tarihi buluşma

Dünyanın önde gelen psikiyatri profesörlerinden Prof. Dr. Vamık D. Volkan'ın konuşmacı olarak yer aldığı, 10.06.2019 tarihinde Bellapais Inner Wheel Kulübü'nün organizasyonu ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası konferans salonunda  düzenlenen "Şimdi biz kimiz?" konulu konferansa DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora ve fakültemizin ilk mezunlarından Dr. Barış Sarı katılmışlardır.

Prof. Dr. Vamık Volkan Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden emekli, aslen Kuzey Kıbrıs'taki Serdarlı köyünde doğmuş, dünyaca ünlü toplumsal psikanalisttir. Profesör Dr. Vamık D. Volkan Harvard Üniversitesi'nde Konuk Hukuk Profesörü, Viyana Üniversitesi'nde Konuk Siyaset Bilimi Profesörü ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde Konuk Siyaset Psikolojisi Profesörü ünvanlarını elde etmiştir.  Bunlara ek olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, Ankara Üniversitesi'nde ve Ege Üniversitesi'nde Konuk Psikiyatri Profesörü ünvanlıkları bulunmaktadır.

Yaptığı araştırmalar neticesinde Kıbrıs'ta toplumsal kimlik sorunsalı yaşandığından bahseden Prof. Dr. Vamık Volkan, toplumsal kimlik sorunsalının uzun yıllardır herhangi bir çözüme kavuşmayan Kıbrıs sorununun  esas temellerinden biri olduğunu vurgulamıştır. Kıbrıs'taki sınır kapılarının açılmasından ve açılmasıyla ortaya çıkan durumdan duyduğu memnuniyetten bahseden Prof. Dr. Volkan; insanların sınırlardan karşılıklı giriş çıkış yaptıklarını fakat kendi kimliklerini korumayı başardıklarını dile getirmiştir.

Prof. Dr. Vamık D. Volkan'ın öğrencisi olan DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora ve ilk mezunlarımızdan Dr. Barış Sarı'nın konferansta hazır bulunması; üç nesil doktoru bir araya getirmiş ve ortaya çok anlamlı bir tablo çıkarmıştır.