Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Yrd.Doç.Dr. Nimet İlke Akçay         Dekan

Değerli Öğrenci Adaylarımız,

Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ne hoş geldiniz. Tıp Fakültemiz, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Uluslararası bir Ortak Program yürütmektedir. Ortak program kapsamındaki eğitim; DAÜ ve Marmara Üniversitesi Kampüslerinde tam bir işbirliği içinde, ilk 3 yılı Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü, KKTC’de, sonraki 3 yılı ise Marmara Üniversitesi, Türkiye’de yürütülmektedir. Programın eğitim dili İngilizcedir, ancak uluslararası öğrencilerimize tıp eğitimlerinin ilk 3 yılında Türkçe dil dersleri de verilmektedir ve bu sayede uluslararası öğrencilerimiz klinik faz eğitimlerinde hastalar ile iletişim kurabilmektedirler.
Dinamik ve deneyimli akademik personelimiz amfilerde, donanımlı multidisipliner laboratuvarlarda ve küçük gruplara yönelik eğitim salonlarında yüksek kaliteli eğitim vermektedir. 6 yıllık Tıp eğitiminin sonunda; tıbbi bilgi ve becerileri tam, kendine güvenen, etik ve insani değerler edinmiş, sosyal ve iletişim yönü kuvvetli, bilimsel bilgiye erişebilen ve bilimsel bilgi üretebilen hekimler mezun etmeyi amaçlıyoruz.
Mezunlarımız, Türkiye Yükseköğretim Kurulu tarafından akredite edilmiş ortak diploma ile hekim olmaya hak kazanmaktadır. Ayrıca, programımız Dünya Tıp Okulları Veritabanında (World Directory of Medical Schools Database) tam olarak listelenmiş olup, öğrencilerimiz ECFMG sertifikası ile USMLE sınavlarına girmeye hak kazanmaktadırlar. Genç bir Tıp Fakültesi olarak gururla belirtmeliyiz ki, fakültemiz halen Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu (World Medical Education Federation) tarafından global bir akreditasyon kuruluşu olarak tanınan TEPDAD (Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından tıp eğitimimizin akreditasyonu için değerlendirilme aşamasındadır.
Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nde her zaman için öğrencilerimizi salt tıp bilgisi edinmenin ötesine geçmeye teşvik ediyoruz. DAÜ’de öğrencilerimiz, farklılıklara ve çeşitliliğe saygı, anlayış ve empati gelişimini sağlayacak zengin çok kültürlü bir ortamın parçası olma fırsatına sahip olmaktadırlar. Ek olarak, Fakülte öğrencilerimiz tarafından kurulmuş olan Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (DAÜBAT/EMUSRC) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği (EMUMSA) gibi öğrenci kulüp ve topluluklarında yer alarak ulusal ve uluslararası çerçevede tıp öğrencileri ve alanında uzman hekim ve bilim insanları ile iletişim kurabilmektedirler.
DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nde sizleri aramızda görmek dileği ile, başarılar diliyorum.

DAÜ'de dinamik ve tecrübeli öğretim üyelerimiz son teknolojiyle donatılmış multidisipliner laboratuvarlarda, küçük dersliklerde veya kalabalık amfilerde yüksek kalite eğitim vermektedir. Yakın zamanda kendi Fakülte'mizi Nükleer Tıp, Biyokimya, Halk Sağlığı, Biyoistatistik ve Mikrobiyoloji alanlarında uzmanlarla zenginleştirmiş bulunmaktayız. Öğrenci merkezli bir yaklaşıma dayanan eğitim programımız hasta–doktor ilişkileri, iletişim becerileri ve ileri teknolojilerin tıp uygulamaları eğitimlerinin bir bütünlemesidir.

Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi'ni tercih ettiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum.

Bugün burada akademik yaşamına Güz 2012'de başlamış olan Fakülte'mizin 4'üncü Akademik Yılı'nın açılış töreninde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Klinik öncesi temel bilimler eğitimini içeren ilk üç yıllık faz I'i başarıyla tamamladık ve ilk mezunlarımızı klinik eğitimlerine devam etmeleri için geçtiğimiz yaz İstanbul'a, Marmara Üniversitesi'ne gönderdik. Bu süreçte pek çok zorlukla karşılaşsak da bu zorlukları Fakülte olarak büyümek adına fırsata çevirmesini bildik. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile süregelen işbirliğimiz artık daha sağlam ve müfredatımız tamamen paraleldir. Öğrencilerimizin eğitimi tam bir işbirliği içerisinde devam etmektedir. Eğitim dili İngilizce olup, yabancı öğrencilerimize tıp eğitimlerinin ilk üç yılında Türk Dili dersleri verilmektedir.