DAÜ Öğretim Üyesinden Tıp Dünyası Kurultayı'nda Temsiliyet

DAÜ Öğretim Üyesinden Tıp Dünyası Kurultayı
Yayınlanma Tarihi: 11 Kasım 2016, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen “III. Türk Tıp Dünyası Kurultayı”na katıldı.

Söz konusu kurultayda, Doç. Dr. Şükrü Tüzmen, Kanser Moleküler Biyolojisi, Kanser Genetiği, Onkogen Projesi ve Örnekleme çalıştay panellerinde, uluslararası çalışmalarından elde ettiği tecrübelerine dayanarak, kanser ve az sıklıkta görülen (nadir) genetik hastalıklar alanında örnek toplama ve saklanmasında ve kanser moleküler diagnostiği konularında açıklamalarda bulunarak DAÜ’yü temsil etti.

Söz konusu kurultayın açılış konuşmalarını T.C. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Direktörü Sayın Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur gerçekleştirdi. Kurultayda ana tema olan Ulusal Genom Projesi kapsamında Uluslararası Genom Projesi uygulamaları örneklenmesi adına İngiltere, ABD, İsveç ve Harvard Genom projesi ve uygulamaları ile ilgili beş sunum gerçekleştirildi.