DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Yeni Öğrencilerine 'Merhaba' Dedi

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Yeni Öğrencilerine
Yayınlanma Tarihi: 27 Eylül 2017, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni ve İlk Dersi, 25 Eylül 2017 Pazartesi günü, saat 09:30’da, MED 101 No’lu Amfi’de gerçekleştirildi. Söz konusu törene DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Karahasan, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi 1. Yıl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlke Akçay, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi akademisyenleri ve yeni öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencileri adına 2. sınıf öğrencileri Çağın Şehit ile Mariam Haidar, yeni gelen öğrencilere sunum yaparak; fakülte, dersler, kampüs, sosyal yaşam ve Kıbrıs’la ilgili genel bilgi verdi.

Nahide Gökçora

“Dünya Tıp Okulları Listesi’nde Yer Alan Güçlü Bir Program”

Törenin açılış konuşmasını DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora gerçekleştirdi. Fakülte olarak bu yıl 6. Akademik Yıl’a giriş yaptıklarını ve ilk mezunlarını verecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Gökçora, yüksek kalifiye, başarılı ve etik kuralları benimsemiş hekimler yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. DAÜ’de bilimsel araştırmanın ilk öncelikleri arasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Gökçora, öğrencilerin ilk eğitim gününden başlayarak deneyimli danışman hocalar kılavuzluğunda, takımlar halinde araştırma projelerine dahil edildiklerini ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası bilimsel ortamlarda sunmaları konusunda desteklendiklerini ifade ederek, geçen yıl büyük başarıyla gerçekleştirdikleri “İkinci Doğu Akdeniz Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi”nden duydukları mutluluğu belirtti.

Geleceğin hekimlerinin kendilerini sürekli geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Gökçora, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi arasındaki Ortak Tıp Programı’nın YÖK tarafından akredite olduğunu söyledi ve eğitim programının aynı zamanda World Directory of Medical Schools – Dünya Tıp Okulları Listesi’nde yer alan güçlü bir program olduğuna işaret ederek yeni öğrencilere başarılar diledi.

Hüseyin Özkaramanlı

“DAÜ’yü Tercih Eden Öğrenciler Çok Şanslı”

DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı da yeni gelen öğrencilere “Hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasında fakülte ve eğitim programına ilişkin bilgi verdi. DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni tercih eden öğrencilerin birçok yönden çok şanslı olduklarının altını çizen Prof. Dr. Özkaramanlı, DAÜ ve Marmara Üniversitesi gibi köklü ve güçlü iki kurumun ortak programında okumalarının kendileri için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. İki üniversitenin de Times Higher Education Dünya Listesi’nde yer aldığını aktaran Prof. Dr. Özkaramanlı, hekimliğin sosyal ve özel yaşamdan bir takım fedakarlıklar yapılması gereken bir meslek olduğunu vurgularken, öğrencilere DAÜ’de bulundukları süre boyunca kampüs olanaklarından ve aktivitelerden tam anlamıyla faydalanmalarını tavsiye etti.

Ayşegül Karahasan

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Karahasan ilk dersi verdi. Hekimlik mesleğinin dünyadaki tüm eşitsizliklerin ötesinde, ayrım gözetmeksizin tüm insanlar için son başvuru noktası olduğunu ve hekimliğin temel motivasyonunun başka insanlara yardım etmek ve acılarını dindirmekten sağlanan mutluluk olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karahasan, tarih boyunca çeşitli engeller ve zorluklara rağmen bu motivasyonla çalışarak insanlığa hizmet etmiş bazı önemli tıp insanlarının hayatları ve başarılarından kesitler sunduğu konuşmasını Türkiye ve KKTC ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra kendi meslek yaşamı boyunca edindiği tecrübe ve tavsiyelerini yeni öğrencileriyle paylaşarak sonlandırdı. 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, İlk Ders’in ardından yeni öğrenciler ve Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi akademisyenlerinin kaynaşması amacıyla verilen kokteylle sona erdi.

Kokteyl sonrası düzenlenen oryantasyon programında ise Öğretim Üyelerinden  Yrd. Doç. Dr Mümtaz Güran ve Yrd. Doç. Dr. Mevhibe Hocaoğlu öğrencileri entegre tıp eğitimi ile ilgili bilgilendirip, ölçme ve değerlendirme, türkçe dil yeterliliği, katılım zorunluluğu gibi konularda bilgi verdi. Oryantasyon programı kapsamında fakültede bulunan derslikler, laboratuvarlar ve kütüphane ziyaret edildi.